Barbie Insecure.
+Follow | Dashboard
Valentine's day is Haram.
Monday, February 13, 2012 • 4:47 AM • 0 orang sayang Luna.

Tumblr_lmokhuyh2t1qgcgido1_400_large

Assalamualaikum and Big hello stalk-kers.

Hi, sweet-readers! *lambai tangan* Hehehehe. Untuk pengetahuan awak semua, and saya rasa korang pun mestilah tahu kan esok 14/Februari is Valentine's day. Mesti semua tengah excited nak celebrate Valentine's day dgn boyfriend/girlfriend kan? Ada yg nak bagi coklat, bunga, baju, candle light dinner or etc. Siap ada yg nak buat suprise lagi untuk couple masing masing. But guys, ada something yg korang mesti tahu about Valentine's day.

Valentine's day history. 

Asal-usul Hari Valentine: Festival kafir di Februari. Hari Valentine disambut pada pertengahan bulan Februari bagi memperingati ulang tahun kematian atau pengebumian Paderi Valentine. Gereja Kristian mungkin telah memutuskan untuk meletakkan Hari kekasih St Valentine pertengahan bulan Februari dalam usaha untuk "Orang Kristian" perayaan Kafir daripada Lupercalia. Menurut lagenda, Valentine merupakan seorang paderi yang berkhidmat pada abad ketiga di Rom. Beliau diharamkan berkahwin kerana dia masih muda. Valentine berasa tidak adil lalu, mencabar Claudius dan terus melaksanakan perkahwinan untuk kekasih muda secara rahsia. Apabila tindakan Valentine diketahui, Claudius mengarahkan bahawa dia akan dihukum bunuh mati.

Untuk pengetahuan awak yg beragama Islam. Celebrate Valentine's day Haram. Korang tak boleh nak celebrate or even bagi hadiah untuk couple masing-masing on Valentine's day.


K, now korang still nak celebrate Valentine's day lagi ke? Celebrate lah kalau korang rasa korang bukan Islam dah. Valentine's day perayaan orang kristian tapi kita yg Islam ni pulak yg beria ria nak celebrate. Satu Malaysia, satu malaysia lah. Islam tetap islam. Orang kapir pun tak celebrate Maulidur rasul, kita pulak yg nak celebrate Valentine's day. Fikir kay kawan kawan :)


Bye. Assalamualaikum :)

Xoxo, Luna



I Wish


My Posts Writer Heartbeats


Little Owner


Photobucket

Welcome to my barbie world. This is officially my blog. It's mine. I am not barbie. I am fake as barbie. Do follow me ☺ Twitter Facebook Formspring

Click here

♥ Mahal kita.

Photobucket
I was born to be yours, Azri.

♥ One Direction


Photobucket

Mine! ♥